Održan okrugli stol

Udruga Arteco Pavletić je početkom 2023. s partnerima započela provedbu projekta „Poslovne mogućnosti za mlade“, financiranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu. Partneri na projektu su Općina Čaglin, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška te Lokalna akcijska grupa „Posavina“.

Projekt “Poslovne mogućnosti za mlade” obilježio je važan korak održavanjem okruglog stola. Na događaju su sudjelovali stručnjaci iz različitih područja, profesori iz škola, predstavnici udruga, predstavnici medija, mladi poduzetnici itd.

Raspravljalo se o izazovima i prilikama za mlade poduzetnike, s naglaskom na važnost podrške lokalne zajednice zavoda za zapošljavanje u razvoju novih poslovnih inicijativa i mogućnosti zapošljavanja.

OPĆENITO O PROJEKTU:
Projekt doprinosi jačanju inicijative kod nezaposlenih mladih (od 17 do 30 godina, sa završenim razredom strukovne škole ili s pripadnošću NEET skupini), njihove samozapošljivosti te konkurentnosti na tržištu rada i prevencije ulaska u NEET status.

  • Projekta vrijednost: 14.599,51 EUR ili 110.000,00 HRK.
  • Projektno područje: Brodsko-posavska županija i Požeško-slavonska županija.
  • Projektno razdoblje: 12 mjeseci, od 01.01.2023. – 01.01.2024.

Share this post and spread the joy!

Share this post and spread the joy!

RECENT POSTS ON THE PORTAL