Uđite s Artecom u svijet robinzonskog turizma

Robinzonski turizam je jedinstven način pristup turizmu koji omogućuje otkrivanje nevjerojatnih prirodnih ljepota i bijeg od svakodnevnog života. Iako još uvijek nedovoljno razvijen u Hrvatskoj, udruga Arteco Pavletić odlučila je doprinijeti promicanju i razvoju ovog posebnog oblika turizma.

Ali što točno znači robinzonski turizam? Ovaj oblik putovanja pruža vam priliku da se uronite u netaknutu prirodu i iskusite život kakav su nekada živjeli poznati književni junaci poput Robinsona Crusoea. To nije samo avantura, već i izazov za sve one koji žele istražiti svoje granice, osnažiti svoje vještine življenja izvan okvira modernog, urbanog života i povezati se s prirodom na dubljem nivou.

Udruga Arteco Pavletić posvećena je razvoju robinzonskog turizma u Hrvatskoj. Naša misija je educirati ljude o ljepoti robinzonskog iskustva te pružiti inspirativno i autentično okruženje za sve posjetitelje. Kroz kombinaciju teorije i prakse, aktivno radimo na jačanju svijesti o robinzonskom turizmu i stvaranju inovativnih smještajnih kapaciteta.

Naši napori uključuju izgradnju tzv. “hobitskih” kućica od eco-friendly materijala i transformaciju našeg tematskog parka Pavletić u pravu oazu robinzonskog turizma. Ovaj jedinstveni projekt omogućuje nam da stvorimo zanimljivo okruženje koje privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

Osim što pružamo nezaboravna iskustva gostima i posjetiteljima, naša udruga također ima edukativnu dimenziju. Organiziramo različite projekte koji uključuju mlade iz cijele Europe i pružamo im priliku da se kroz izazove robinzonskog turizma nauče važne životne vještine.

Ova društveno-poduzetnička inicijativa postala je dio naše misije nakon što smo se transformirali u prvo društveno poduzeće u Brodsko-posavskoj županiji. Naše nastojanje da razvijemo robinzonski turizam i pružimo podršku lokalnom razvoju usko je povezano s našim projektom pod nazivom “Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj”.

Udruga Arteco Pavletić poziva sve zaljubljenike u prirodu, avanturiste i one koji su otvoreni za nove doživljaje da nam se pridruže u otkrivanju robinzonskog turizma u Hrvatskoj. Budite dio naše zajednice koja cijeni prirodu, preživljavanje vještine i istraživanje. Zajedno možemo stvoriti nezaboravne trenutke i podržati održivi razvoj robinzonskog turizma.

PROJEKT: Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj, UP.02.3.1.03.0159
NOSITELJ PROJEKTA: Udruga Arteco Pavletić
PARTNER PROJEKTA: Udruga Zeleni Osijek
PROJEKTNO PODRUČJE: Brodsko-posavske županija, Općina Oriovac i Općina Okučani
PROJEKTNO RAZDOBLJE: 24 mjeseca, od 28.02.2022. – 27.02.2024.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Arteco Pavletić.

Share this post and spread the joy!

Share this post and spread the joy!

RECENT POSTS ON THE PORTAL