Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška obilježila Međunarodni dan žena

U Udruzi gluhih i nagluhih grada Nova Gradiška dio članica i zaposlenice okupile su se 8. ožujka kako bi zajedničkim druženjem obilježile Međunarodni dan žena.

Uz redovan posao u prijepodnevnim satima kolegice Slavica, Paula i Ivanka su prostor pripremile i uredile za poslijepodnevni susret. U tome su pomogli i Tomislav, Ivan i Jozo na čemu se one  od srca zahvaljuju.

Ali svemu je prethodila organizacija ove lijepe i skromne proslave. Naše Slavica i Monika uputile su pozive ostalim kolegicama, sportašicama, zaposlenicama i, naravno, bile jako sretne kada je njihova inicijativa urodila plodom.

Kao i uvijek, naš predsjednik Josip Bošnjak, okupljene je pozdravio te kolegicama darovao, u znak pažnje i za njihov Dan, simbolične poklone. Naime radi se o licitarskim srcima- hrvatskom proizvodu i suveniru, ovoga puta personaliziranima. Na svakom je napisano ime slavljenice.

Posebno nas je dirnula naša Martina Vila,  dopredsjednica Udruge gluhih i nagluhih grada Nova Gradiška, koja je uz čestitku i poticajne riječi podsjetila na značenje Međunarodnoga dana žena.

-Neka vas obilježavanje ovoga dana podsjeća da je potreban nastavak rada na postizanju istinske ravnopravnosti žena. S obzirom na ulogu majke u obitelji i brojne obaveze koje ona nosi, svakako je potrebna podrška i društva i obitelji kako bi žene bile u mogućnosti ostvariti svoj puni potencijal- istaknula je, među ostalim Martina Vila.

Na ovom susretu se i razgovaralo i zaplesalo, pa i zapjevalo, a bila je to ujedno prilika čuti razmišljanja ženskog dijela Udruge, kao i njihove ideje i prijedloge za daljnji rad.

Share this post and spread the joy!

Share this post and spread the joy!

RECENT POSTS ON THE PORTAL