Održana “Završna konferencija” projekta “Umjetnost čitanja”

Dragi naši čitatelji i pratitelji, obavještavamo da se u prostorima naše udruge u Malinu, 28.06.2023., održala “Završna konferencija” u sklopu projekta Europske unije sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, „Umjetnost čitanja“, UP.02.1.1.15.0021, koji se odvija u partnerstvu udruge Arteco Pavletić i Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Nakon godinu dana, i ovoj priči došao je kraj.

Projekt „Umjetnost čitanja“ proveli smo kako bismo osvijestili važnost čitanja u lokalnoj zajednici te njene članove izložili ljepoti književnosti. Zašto? Zato što je čitanje jednog od čovjekovih najmoćnijih oruđa. Ono nam jača duh, oštri um, proširuje vidike te u nama budi osjećaj suosjećanja. Sve od izuzetne važnosti za izgradnju zrelog i dobroćudnog te cjelovitog čovjeka.

U sklopu projekta proveli smo programe za osobe s invaliditetom gluhoće i nagluhosti s kojima smo učili hrvatski znakovni jezik, zatim programe za mlađe od 25 godina u kojima smo nastojali probuditi ljubav prema čitanju, programe za starije od 54 s kojima smo se nastojali prisjetiti kakva je nekada bila čitalačka kultura te programe s ukrajinskom i češkom nacionalnom manjinom kako bismo isprepleli divote naših različitih književnih tradicija.

Uz to, otvorenim raspravama na dva okrugla stola nastojali smo i širu lokalnu zajednicu angažirati na sudjelovanje u projektu i razmatranje dobrobiti koje čitanje može donijeti cijeloj zajednici.

Zahvaljujemo Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška na čvrstoj partnerskoj podršci koju su nam tijekom projekta pružili, a zahvaljujemo i ostalim suradnicima na njihovom trudu i doprinosu.

Nadamo se da su svi koji su sudjelovali nešto naučili i da će ovaj projekt zadržati u lijepom sjećanju, jer mi svakako hoćemo. Do slijedećeg puta, hvala!

Više o projektu „Umjetnost čitanja“ možete pročitati na web stranici udruge Arteco Pavletić: https://arteco.hr/eu-projekti/umjetnost-citanja/

Share this post and spread the joy!

Share this post and spread the joy!

RECENT POSTS ON THE PORTAL