Novosti u ponudi Udruge Arteco Pavletić!

Dragi čitatelji i pratitelji s oduševljenjem vas obavještavamo o novostima koje su sadržane u ponudi Udruge Arteco Pavletić.

Kao što već znate, Arteco je svoj rad financirao kroz donacije te javne pozive općina i gradova, no potpisivanjem Ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 pod nazivom „Inovacije u art dizajnu“ odlučio je napraviti iskorak te transformirati svoje poslovanje prema društveno-poduzetničkim načelima. Na taj način dobili su priliku ostvariti svoju vlastitu financijsku održivost prodajom svojih proizvoda i usluga temeljenim na društveno poduzetničkim načelima  kod kojih se višak prihoda većim djelom, minimalno 75 % ili u cijelosti ulaže za dobrobit zajednice.

Promjenom statuta, Arteco je ujedno promijenio i gospodarske djelatnosti te od prošle godine može obavljati društveno poduzetničke djelatnosti poput:

  • savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem,
  • organiziranje koncerata, seminara, priredbi, revija, izložbi, festivala,
  • pružanje turističkih usluga,
  • prodaja svojih proizvoda.

U sklopu udruge, nalazi se Tematski park Pavletić koji odiše svjetskom, staroslavenskom i hrvatskom mitologijom. Ono je ujedno i izletište u stilu robinzonskog turizma s ponudom jednodnevnih i višednevnih izleta koji uključuju zabavne i gastro sadržaje i team building.

Hobitske kućice, Tematski park Pavletić

Tematski park Pavletić

Park sadrži smještajne kapacitete za 50 osoba u kućicama uređenim korištenjem ostataka drveta masline i vinove loze – gradnja u stilu umjetnički oblikovanih eko hobitskih kućica.  U njemu se održavaju sve aktivnosti te je zelen i održiv i u potpunosti plastic free. Uz hobitske kućice, on sadrži vanjsku kuhinju s profesionalnom opremom, tri velike sjenice za odmor koje pružaju mogućnost objeda, ali i održavanje različitih edukacija i radionica, manji teren za rekreativne aktivnosti i uređen teren za roštiljanje. Uređeno je umjetničkim skulpturama, različitim stablima s plodovima te potokom uz koji su postavljene vrtne ležaljke i ljuljačke.

Nadahnuti idejom jedinstvenog stvaralaštva Arteco izrađuje različite umjetničke skulpture i predmete, koji su, kao njihovi finalni produkti, jedinstveni u zemlji i istočnoj Europi. Umjetnička djela su im često inspirirana biblijskim motivima i motivima iz prirode. Prirodi ne uzimaju njezinu vrijednost, nego ju stvaraju. Njihovi proizvodi, koji imaju i funkcionalnu svrhu,  svojom imitacijom prirode savršeno se uklapaju u svaki prostor.

Razvojem udruge, došlo je i do proširenja ciljeva i djelatnosti te im je sada temeljno obilježje društveno poduzetništvo čiji koncept razvijaju i šire te su kao takvi prvi na našem području županije. Područje djelovanja udruge su socijalno isključeni, nezaposleni članovi društva osobito mlada populacija kojima kroz društveno poduzetničke i umjetničke aktivnosti pružaju neformalno obrazovanje i cjeloživotno učenje temeljeno na promociji i očuvanju kulture, umjetnosti i kulturne baštine u okviru načela ekologije i uključivanjem lokalne zajednice u održivi razvoj. Arteco nastoji unaprijediti kvalitetu života ranjivih članova društva te pružiti potporu razvoju turizma lokalne sredine nizom događaja i aktivnosti koje provode u Tematskom parku u kojem se umjetnost stvara i izlaže u prirodi i iz prirode.

Za sve informacije i upite, Arteco stoji na raspolaganju upitom na službenoj stranici udruge www.arteco.hr, web stranici na kojoj možete kupiti proizvod, rezervirati uslugu ili zatražiti ponudu https://usluge.arteco.hr/, te obraćenjem na službeni mail udruge arteco.sb@gmail.com. Zaronite i upoznajte svijet umjetnosti na inovativan i apstraktan način, a Arteco vas s uzbuđenjem očekuje!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

SADRŽAJ OBJAVE  ISKLJUČIVA JE  ODGOVORNOST UDRUGE ARTECO

Share this post and spread the joy!

Share this post and spread the joy!