Uspješno okončanje projekta “Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj”

27.02.2024.

Nakon dvije godine predanog rada i angažmana, projekt “Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj” uspješno je zaključen. U sklopu ovog projekta, koji je trajao od 2022. do 2024. godine, Udruga Arteco Pavletić i partner na projektu, Udruga Zeleni Osijek, ostvarili su značajan napredak u promicanju društvenog poduzetništva i lokalnog razvoja.

Završetak projekta obilježen je održavanjem završnog okruglog stola i konferencije, koji su se dogodili 27. veljače 2024. godine u Okučanima. Na okruglom stolu, pod nazivom “Strateški pristup promociji društvenog poduzetništva”, istaknute su ključne strategije i metode promocije društvenog poduzetništva s fokusom na lokalni razvoj i zajednicu. Govornici su podijelili svoja iskustva i primjere dobre prakse te su naglasili važnost suradnje s lokalnim dionicima i institucijama.

Slijedila je završna konferencija koja je označila kraj projekta. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici udruge Arteco Pavletić, Udruge Zeleni Osijek, lokalnih institucija, udruga s područja Brodsko-posavske županije te ostali zainteresirani sudionici. Kroz prezentacije i panel raspravu, istaknuta je važnost transformacije udruge u društveno poduzeće te njezine uloge u poticanju zapošljavanja i razvoja lokalne zajednice.

Projekt je proveden uz financijsku podršku Europske unije kroz Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.198.017,59 kuna.

U zaključku, projekt “Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj” predstavlja značajan doprinos u jačanju svijesti o društvenom poduzetništvu te promicanju održivog razvoja lokalnih zajednica. Udruga Arteco Pavletić nastavit će s provedbom aktivnosti koje su započete kroz ovaj projekt, te će nastaviti poticati inovacije i poduzetništvo s ciljem boljeg sutra za sve.

Donator: Projekt “Inovacije u art dizajnu za društveno poduzetništvo i lokalni razvoj” sufinancirala je Europska unija putem Europskog socijalnog fonda.

Trajanje projekta: Projekt je trajao 24 mjeseca, od 28.02.2022. do 27.02.2024.

Partneri: Udruga Zeleni Osijek, kao partner na projektu, igrala je ključnu ulogu u provedbi i podršci inicijativama društvenog poduzetništva.

Iznos financiranja: Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.198.017,59 kuna. Europska unija sufinancirala je 85% projektnih troškova, dok je 15% osigurala Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Share this post and spread the joy!

Share this post and spread the joy!

RECENT POSTS ON THE PORTAL